top of page

Liều Thuốc Tuyệt Diệu Tẩy Trừ Sạn Gan Và Sạn Mật, Dung Dịch Nước Bưởi Tươi Và Dầu Olive 

 

Việt Báo Thứ Ba, 9/5/2006, 6:51:00 AM

(Ghi chú: có bản tiếng Anh ở phần dưới)

Ghi chú quan trọng:

- Quý vị không nên dùng phương pháp này khi đang bị bịnh hoặc mệt mỏi. Chỉ được dùng phương pháp này khi khỏe mạnh.

- Quý vị nên cẩn thận và biết rõ cơ thể mình có thể chấp nhận liều lượng cao muối Epsom. Vì nếu không, có thể quý vị sẽ bị những phản ứng như là suyễn hoặc những phản ứng khác.

-- Cho đến nay, Pháp Khánh đã nhận được nhiều phúc đáp từ nhiều vị cho biết phương pháp này đã thật sự giúp họ tẩy được sạn gan/mật và đã giúp họ tránh khỏi các cuộc giải phẩu. Và cũng chưa có báo cáo nào về các phản ứng phụ nghiêm trọng.

Xin xem thêm bản cảnh báo bằng tiếng anh: http://curezone.com/cleanse/liver/epsom_salt_and_liver_flush.asp
 

Bưởi là loại trái cây nhiệt đới rất được ưa thích vì có nhiều công dụng khác nhau. Không những trái bưởi ngon, hoa bưởi tạo nên mùi thơm nhẹ thường được dùng nấu chè hoa bưởi, mà lá, hoa, vỏ quả bưởi đều chứa tinh dầu nên thường được dùng để xông giải cảm. Ngày nay, khoa học còn khám phá thêm những đặc tính trị liệu mới của bưởi như làm giảm cholesterol, ngăn ngừa cao huyết áp, giảm tai biến tim mạch, làm lành vết loét dạ dày, phòng chống ung thư và có tác dụng làm đẹp làn da.  Ngoài ra, khi nước bưởi hồng tươi được hoà chung với dầu olive, còn có khả năng tẩy trừ những viên sạn gan và mật. 

Được biết, Gan (liver) là một trong những bộ phận quan trọng nhất trong cơ thể con người.  Nhiệm vụ trọng yếu của gan là sản xuất mật và lọc máu.  Mỗi ngày gan sản xuất khoảng 1 đến 1,4 lít. Lượng mật này được chứa trong túi mật (gallbladder) và được bôm vào ruột non (duodenum) để giúp cơ thể tiêu hoá thức ăn.  Một trong những nhiệm vụ chính của mật là giúp cơ thể tiêu hoá chất béo, mỡ xấu, cholesterol trong thức ăn và trong máu.  Gan còn có nhiệm vụ bài trừ các độc tố trong thức ăn giúp cơ thể khoẻ mạnh hơn.  Vì thế tất cả máu trong cơ thể đều phải đi qua gan để lọc trước khi đến các tế bào trong cơ thể.

Túi mật hình trái lê, nằm ngay dưới lá gan để chứa mật từ gan tiết ra. Khi cơ thể cần mật để tiêu hoá thì túi mật co thắt, bóp vào và tiết ra vào ruột non qua những ống dẫn mật nhỏ li ti (bile duct).

Khi mật trong túi có vấn đề hoá học thiếu quân bình, thì sẽ vón lại thành chất cứng, lâu ngày thành sạn có thể nhỏ bé tí như hạt cát đến lớn nhất bằng quả banh golf. Túi mật có thể chứa một viên sạn hay cả trăm viên tùy theo trường hợp. Có 2 loại sạn mật:

1- Loại sạn mật do cholesterol: Loại này thành hình là do những cholesterol mà mật không tiêu hoá được, cô đọng lại. Khoảng 80% sạn mật tìm thấy trong người sinh sống ở Mỹ và Âu Châu là loại này.

2- Loại sạn mật có mầu sắc: do bệnh nhân có bệnh về máu và gan.

Xem [hình phiá bên] người ta nhận thất là khi túi mật bóp và tiết ra mật thì sạn mật cũng ra theo, nếu sạn mật quá lớn thì nó chặn lại tại những ống dẫn mật nên gây nên đau đớn khó chịu phải giải phẫu ngay. Đôi khi những viên sạn này trôi xuống làm bít luôn cả ống dẫn dịch Insulin (pancreatic duct) tiết ra từ lá lách (pancreas) – vì hai ống này nhập chung trước khi vào ruột (common bile duct).  Insulin có nhiệm vụ giúp cơ thể điều hoà lượng đường trong máu.  Vì không đủ insuline hay vì tính bất thường của lá lách (bị nghẽ) nên bệnh tiểu đường có thể xảy ra.  Một khi ống dẫn mật bị nghẽn, túi mật và gan sẽ là ổ nuôi vi trùng và các ký sinh trùng khác, có thể gây ra các chứng bệnh hiểm nghèo khác.  Hơn thế nữa, gan không thể hoạt động bình thường là để lọc các độc tố khác trong thức ăn hay trong môi trường gây ra bệnh dị ứng.

Có nhiều yếu tố gây nên sạn mật. Một là có nhiều cholesterol (mỡ) trong mật vì mỡ rất khó tan và nếu trong mật lại có nhiều mỡ quá thì làm sao mật có giờ thanh toán mỡ được cho kịp vì vậy nó đóng thành sạn. Thêm vào nữa là nếu túi mật lúc nào cũng đầy mật mà không chảy vào ruột non thì nó sẽ đông lại và đóng thành sạn. Ngoài ra, phụ nữ có cơ nguy bị sạn gấp đôi đàn ông vì kích thích tố nữ (estrogen) có nhiều mỡ trong mật, thêm vào nữa là những thuốc ngừa thai làm tăng số lượng mỡ trong mật và những người mập quá cũng làm tăng số lượng mỡ trong mật và làm cản trở việc co bóp túi đẩy mật ra ngoài.

Vì vậy, những viên sạn cần phải được trục xuất ra khỏi ồng dẫn mật càng sớm càng tốt hầu làm tăng lượng mật đổ vào trong ruột và giúp gan phục hồi chức năng và làm cho cơ thể khoẻ mạnh hơn.

Sau đây là phương pháp tẩy trừ sạn gan và mật (liver and gallbladder) mà không cần phải giải phẫu (surgery). Phương pháp này do bác sĩ Hulda Regehr Clark viết trong cuốn sách của bà “The Cure for all Deseasses” (Chữa hết mọi thứ bệnh). Clark, Hulda. The Cure For All Diseases. Health Harmony 2006 New Delhi: Website: www.bjainbooks.com  Pp. 552-559

Dược liệu thiên nhiên gồm có:

-4 tablespoon Epsom salts (Magnesium Sulphate,MgSO4+7H2O) – có thể mua muối này ở bất cứ tiệm thuốc tây nào như Walgreen, Rite Aid, Long Drugs, Mother Market …

-1/2 cup dầu olive loại Light Extra Virgin (4 oz hay 125ml).

-Một trái bưởi hồng lớn hoặc 2 trái cở nhỏ (vắt lấy nước khoảng 2/3 đến 3/4 cup).

-3 cups (750 ml) nước drinking water (không dùng nước máy tapwater).

-4 tới 8 viên Ornithine, một loại dược thảo an thần. (nếu có bệnh mất ngủ) có bán tại Mother Markets hay các health food stores. (optional)

Hãy chọn ngày nào bạn muốn thanh lọc cơ thể thí dụ như ngày thứ bẩy.

Sáng Thứ Bảy:

Ăn sáng và ăn trưa với thức ăn nhẹ, không có chất béo (fat) và chất đường hoặc đồ chiên xào.  Có thể dùng cháo oatmeal, cooked cereal với trái cây, nước trái cây, khoai tây nướng.  Những thức ăn này giúp mật gia tăng áp xuất trong gan.  Áp xuất càng nhiều càng đẩy dễ dàng ra ngoài những viên sạn.

Không dùng các loại thuốc và vitamins.

Không ăn và uống sau bữa ăn trưa (12 giờ) cho đến 6 giờ chiều cùng ngàỵ

Sửa Soạn Dung Dịch Epsom salt:

Pha 4 tablespoon Epsom salts vào 3 cups nước rồi để vào một bình riêng, để vào tủ lạnh cho lạnh dễ uống (Sau này bạn sẽ chia làm 4 phần để uống, mỗi phần ¾ cup):

Lần 1: 6:00PM

Uống một phần nước dung dịch vừa pha (¾ cup) rồi xúc răng cho sạch.

Lần 2: 8:00PM

Uống dung dịch Epsom salt lần thứ hai (¾ cup).

Bạn phải tuyệt đối đúng giờ (đừng uống quá sớm hay trễ 10 phút sẽ làm kém hiệu quả.

Sau hai lần uống dung dịch Epsom salt này bạn có thể đi tiêu lỏng

9:45PM: Sửa Soạn Dung Dịch nước Bưởi và Dầu Olive

Vắt nước bưởi (ít nhất ½ cup hoặc nhiều hơn tới ¾ cup) trộn chung với ½ cup dầu olive loại Light Extra Virgin và lắc cho sủi bọt. Bạn có thể vắt một ít chanh vào dung dịch này cho dễ uống.

(Bạn nên đi rest room trước khi uống dung dịch này dự trù vào lúc 10 giờ, nhưng đừng trễ quá 15 phút).

10:00PM

Dùng ống hút lớn để uống hết dung dịch nước bưởi và dầu Olive vừa pha.  Nếu bạn là người khó ngủ, nên uống 4 viên dược thảo an thần Ornithine vào lúc này.

Vừa uống xong, bạn phải đi nằm ngay lập tức, nếu không dung dịch dầu olive và nước bưởi sẽ không có hiệu nghiệm để tống sạn ra.  Bạn nên nằm ngửa gối đầu cao hơn một chút và nghĩ đến lá gan đang làm việc tống những sạn ra khỏi các ống dẫn và túi mật. Bạn có thể cảm thấy sạn đang di chuyển qua những ống dẫn mật.

Việc tẩy trừ sạn gan này không đau do chất nhờn của dầu olive.  Sở dĩ sạn trôi ra được là vì muối Epsom làm cho các cơ bắp trên ống dẫn mật mở rộng và không co thắt.  Điều cần lưu ý là phải ngủ để cho gan và túi mật làm việc.

6:00 AM hôm sau

Sáng dậy uống phần thứ ba dung dịch Epsom salt (¾ cup).Đừng uống phần này trước 6:00AM.  Nếu bạn muốn ngủ, cứ ngủ thêm.

8:00AM

Uống phần thứ tư (phần chót) ¾ cup dung dịch Epsom salt đã pha. Bạn có thể đi ngủ lại nếu muốn.

10:00AM

Có thể ăn bắt đầu uống nước trái cây, ăn cháo, nửa giờ sau ăn trái cây và một giờ sau (khoảng 11:00AM) ăn uống bình thường.

Bạn nên dùng một cái rổ để trong bồn cầu (toilet) để hứng và đếm sạn, bạn sẽ cần khoảng đến 2000 (hai ngàn) viên sạn ra khỏi gan, mật để bạn sẽ hết thấy đau ở vùng lưng và các loại dị ứng. Khi tẩy sạn lần đầu, bạn sẽ thấy thoải mái trong vài ngày, nhưng khi sạn từ phiá sau túi mật di chuyển ra phía trước, bạn sẽ bị cảm giác khó chịu trở lại. Bạn có thể tiếp tục sử sụng phương pháp tẩy sạn này trong vòng hai tuần sau. Nhưng không được tẩy sạn khi bạn đang bị bịnh.

Bạn có thể đi tiêu lỏng vào buổi sáng (thường là sau khi uống dung dịch Epsom salt). Dùng đèn rọi (flash light) sẽ thấy rõ các sạn đủ màu, những sạn màu xanh là do bị nhuộm bởi mật vì bị ngâm trong túi mật lâu ngày.  Sạn mầu xanh là minh chứng gallstones chứ không phải là cặn bã của thực phẩm. Bạn không thể lầm lẫn những viên sạn này với phân được vì sau hai cups dung dịch muối Epsom hôm trước, trong ruột của bạn đã không còn phân, chỉ có nước muối. Nếu còn sót thì phân phải chìm trong nước, chỉ có gallstones là nổi vì chứa toàn là cholesterol bên trong. Có khi sạn đóng cục lại với nhau và theo nhau ra từng chùm.  Bạn có thể đếm tới 100 hay 200 hạt đủ loại mỗi lần đi cầu là thường. Phần lớn các sạn là cholesterol đóng với calcium v.v...

Lần đầu tiên tẩy trừ sạn, bạn có thể có vài viên lớn hay có rất ít, cho nên bạn nên chờ khoảng hai tuần sau làm tiếp lần thứ hai để tống hết sạn lớn nhỏ ra ngoài.  Trong cơ thể người ta có đến khoảng 50 đến 2000 viên sạn. Rồi sau đó cứ sáu tháng làm một lần.

Theo thống kê của bác sĩ Hulda Clark trong hơn 500 trường hợp kể cả những người trên 70 hay 80 tuổi áp dụng phương pháp này đều rất an toàn. Trường hợp bạn cảm thấy khó chịu thưòng là do bạn có sán lãi trong ruột gan.

Tịnh Thuỷ soạn dịch và thực hành - August 08, 2006 -

tinhthuy@sbcglobal.net

Chú Thích:

Nhóm bạn của chúng tôi gồm sáu người: hai nam và bốn nữ, có số tuổi từ 48 đến 70 tuổi, đã áp dụng theo phương pháp trên trong khoảng từ tháng 6 đến tháng 8 năm 2006 và cho kết quả tốt với năm người cho ra nhiều sạn (từ 20 viên sắp lên) và một người không có. Một người cung cấp ảnh chứng minh đính kèm.  Nếu quý độc giả muốn liên lạc, xin e-mail cho chúng tôi.  Chúng tôi sẽ cung cấp số điện thoại.

Bạn có thể vào đây xem thêm chi tiết: http://curezone.com/cleanse/liver/huldas_recipe.asp

www.QuanTheAmBoTat.com

-------------------------------------------------------------------------------------

Bản Tiếng Anh - English Version

The material you are about to read is quoted from
Dr. Hulda's book, The Cure for all Diseases.
It is presented here as a public information service only.
All rights are reserved by the author and/or the publisher.
You can make a print or a copy of this material !

90% of this book is available online, here: The Cure for all Disease

Copyright notice: "The Cure for all Diseases"
Permission is hereby granted to make copies of any part of this document for non-commercial purposes provided the original copyright notice with the author's name is included.
"The Cure for all Diseases": Copyright 1995 by Hulda Regehr Clark, Ph.D., N.D.
All rights reserved.
Liver cleanse - Gallbladder cleanse - Liver flush

Excerpt from the book:

Large Cholesterol Gallstone

"Cleansing the liver of gallstones dramatically improves digestion, which is the basis of your whole health. You can expect your allergies to disappear, too, more with each cleanse you do! Incredibly, it also eliminates shoulder, upper arm, and upper back pain. You have more energy and increased sense of well being.

It is the job of the liver to make bile, 1 to 1.5 quarts in a day! The liver is full of tubes (biliary tubing) that deliver the bile to one large tube (the common bile duct). The gallbladder is attached to the common bile duct and acts as a storage reservoir. Eating fat or protein triggers the gallbladder to squeeze itself empty after about twenty minutes, and the stored bile finishes its trip down the common bile duct to the intestine.

For many persons, including children, the biliary tubing is choked with gallstones. Some develop allergies or hives but some have no symptoms. When the gallbladder is scanned or X-rayed nothing is seen. Typically, they are not in the gallbladder. Not only that, most are too small and not calcified, a prerequisite for visibility on an X-ray. There are over half a dozen varieties of gallstones, most of which have cholesterol crystals in them. They can be black, red, white, green or tan colored. The green ones get their color from being coated with bile. Notice in the picture (pg. 545) how many have imbedded unidentified objects. Are they fluke remains? Notice how man are shaped like corks with longitudinal grooves below the tops. We can visualize the blocked bile ducts from such shapes. Other stones are composites- made of many smaller ones- showing that they regrouped in the bile ducts some time after the last cleanse.

At the very center of each stone is found a clump of bacteria, according to scientists, suggesting a dead bit of parasite might have started the stone forming.

As the stones grow and become more numerous the back pressure on the liver causes it to make less bile. Imagine the situation if your garden hose had marbles in it. Much less water would flow, which in turn would decrease the ability of the hose to squirt out the marbles. With gallstones, much less cholesterol leaves the body, and cholesterol levels rise.

Gallstones, being porous, can pick up all the bacteria, cysts, viruses and parasites that are passing through the liver. In this way "nests" of infection are formed, forever supplying the body with fresh bacteria. No stomach infection such as ulcers or intestinal bloating can be cured permanently without removing these gallstones from the liver.

Preparation
bullet    You can't clean a liver with living parasites in it. You won't get out many stones, and will feel quite sick. Zap daily the week before, or get through the first three weeks of the parasite killing program before attempting a liver cleanse. If you are on a parasite maintenance program, do a high dose program the week before.
bullet    Completing the kidney cleanse before cleansing the liver is also recommended. You want your kidneys, bladder and urinary tract in top working condition so they can efficiently remove any undesirable substances incidentally absorbed from the intestine as the bile is being excreted.
bullet    Do any dental work first, if possible. Your mouth should be metal free and bacteria free (cavitations are cleaned). A toxic mouth can put a heavy load on the liver, burdening it immediately after cleansing. Eliminate that problem first for best results.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Liver cleanse and gallbladder cleanse flush NO surgery

Ingredients

 

1/2 CupOlive Oil Extra Virgin  (= 1.25 dl)

1 Big grapefruit (2 small) (Or 3 lemons)

4 tablespoon EPSOM salts =  ( MgSO4 + 7H2O)

(EPSOM salts  = Magnesium Sulphate =  EPSOMITE = Magnesium Sulfate Heptahydrate)

3 cups water (=750 dl)

(P.S .!! 1 cup = 250 ml = 2.5 dl = 0.25 l )

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

[Comment inserted by webmaster:

 You can substitute 3 cups water (=750 dl) (that is used in this recipe to dissolve Epsom salt) with 3 cups freshly pressed grapefruit juice, or freshly pressed apple juice . That way you will not feel unpleasant taste of Magnesium Sulphate
( = Magnesium Sulfate = Epsom salt = MgSO4 + 7H2O) ]

[If using lemon juice, do not blend juice with oil.
Drink little oil, little juice, from 2 differnt cups.


If you mix oil and juice, it may (it doesn't happens always) sligtly congell, and get a slimy consitence that is not easy to swallow.
It may become slimy.

It never happens with grapefruit juice!]

horizontal rule

Choose a day like Saturday for the cleanse, since you will be able to rest the next day.
Take no medicines, vitamins or pills that you can do without; they could prevent success. Stop the parasite program and kidney herbs too, the day before.

Eat a no-fat breakfast and lunch such as cooked cereal with fruit, fruit juice, bread and preserves or honey (no butter or milk), baked potato or other vegetables with salt only. This allows the bile to build up and develop pressure in the liver. Higher pressure pushes out more stones.

2:00 PM. Do not eat or drink after 2 o'clock. If you break this rule you could feel quite ill later. Get your Epsom salts ready. Mix 4 tbs. in 3 cups water and pour this into a jar. This makes four servings, 3/4 (three fourths) cup each. Set the jar in the refrigerator to get ice cold (this is for convenience and taste only).

[ You can substitute 3 cups water with 3 cups freshly pressed grapefruit juice, or freshly pressed apple juice, it tastes better .]

6:00 PM. Drink one serving 3/4 (three fourths cup) of the ice cold Epsom salts. If you did not prepare this ahead of time, mix 1 tbs. in 3/4 (three fourth) cup water now. You may add 1/8 (one eight) tsp. vitamin C powder to improve the taste. You may also drink a few mouthfuls of water afterwards or rinse your mouth. Get the olive oil (ozonated, if possible) and grapefruit out to warm up.

Alternative Schedule 1: Omit the first Epsom Slats dose at 6 p.m. Take only one dose, waiting till 8 p.m. Change nothing else. Many people still get stones with one less dose. If you do not, do the full course next time.  "The Cure For HIV and AIDS" By Hulda Clark pg.585

8:00 PM. Repeat by drinking another 3/4 (three fourths) cup of Epsom salts.You haven't eaten since two o'clock, but you won't feel hungry. Get your bedtime chores done. The timing is critical for success.

9:45 PM. Pour 1/2 (half) cup (measured) olive oil into the pint jar. Add 2 drops HCl to sterilize. Wash grapefruit twice in hot water and dry; squeeze by hand into the measuring cup. Remove pulp with fork. You should have at least 1/2 (half) cup, more (up to 3/4 (three fourths) cup) is best. You may use part lemonade. Add this to the olive oil. Also add Black Walnut Tincture. Close the jar tightly with the lid and shake hard until watery (only fresh grapefruit juice does this).

Now visit the bathroom one or more time, even if it makes you late for your ten o'clock drink. Don't be more than 15 minutes late. You will get fewer stones.

10:00 PM. Drink the potion you have mixed. Take 4 ornithine capsules with the first sips to make sure you will sleep through the night. Take 8 if you already suffer from insomnia. Drinking through a large plastic straw helps it go down easier. You may use oil and vinegar salad dressing, or straight honey to chase it down between sips. Have these ready in a tablespoon on the kitchen counter. Take it all to your bedside if you want, but drink it standing up. Get it down within 5 minutes (fifteen minutes for very elderly or weak persons).

Lie down immediately. You might fail to get stones out if you don't. The sooner you lie down the more stones you will get out. Be ready for bed ahead of time. Don't clean up the kitchen. As soon as the drink is down walk to your bed and lie down flat on your back with your head up high on the pillow. Try to think about what is happening in the liver. Try to keep perfectly still for at least 20 minutes. You may feel a train of stones traveling along the bile ducts like marbles. There is no pain because the bile duct valves are open (thank you Epsom salts!). Go to sleep, you may fail to get stones out if you don't.

Next morning. Upon awakening take your third dose of Epsom salts. If you have indigestion or nausea wait until it is gone before drinking the Epsom salts. You may go back to bed. Don't take this potion before 6:00 am.

2 Hours Later. Take your fourth (the last) dose of Epsom salts. You may go back to bed again.

"The Cure For HIV and AIDS" By Hulda Clark pg.585
Alternative Schedule 2: After taking the first dose of Epsom salts in the morning, wait two hours and take a second dose of the oil mixture (but only 1/2 cup)and go back to bed. After two more hours take another dose of Epsom salts. This schedule can increase the number of stones you remove."

After 2 More Hours you may eat. Start with fruit juice. Half an hour later eat fruit. One hour later you may eat regular food but keep it light. By supper you should feel recovered.

How well did you do?

Expect diarrhea in the morning.

Use a flashlight to look for gallstones in the toilet with the bowel movement.

Use colander to make sure you collect all stones

Liver flush - Use of Colander

 Look for the green kind since this is proof that they are genuine gallstones, not food residue. Only bile from the liver is pea green. The bowel movement sinks but gallstones float because of the cholesterol inside.

Calcified stones and stones containing protein may sink, but colander will catch all stones.

Count them all roughly, whether tan or green. You will need to total 2,000 stones before the liver is clean enough to rid you of allergies or bursitis or upper back pains permanently. The first cleanse may rid you of them for a few days, but as the stones from the rear travel forward, they give you the same symptoms again. You may repeat cleanses at two week intervals. Never cleanse when you are ill.

 [HPS editors note: I started passing chaff through normal bowel movements after my 4th colon cleansing fast, approximately after a total of 4x14= 56 days of total colon cleansing within 9 months. The chaff continued in normal bowel movements for 8 months! Thousands of tiny stones, looked like small popcorn and small bee pollen granules, others looked like moth wings. Sometime I would drop at one bowel movement 50-100 pea size stones that would float in the water. It was truly an experience. Almost daily for 8 months! When I did my first Dr. Clark's liver cleanse I immediately dropped over 200 pea size green and tan stones, and when I examined them I was shocked. They crushed in my fingers and what I found was pure fat, pure cholesterol. Can you imagine hundred of them. Also in my second liver cleanse I had the same experience].

Sometimes, the bile ducts are full of cholesterol crystals that did not form into round stones. They appear as a "chaff" floating on top of the toilet bowl water. It may be tan colored, harboring millions of tiny white crystals. cleansing this chaff is just as important as purging the stones.

How safe is the liver cleanse? It is very safe. My opinion is based on over 500 cases, including many persons in their seventies and eighties. None went to the hospital; none even reported pain. However it can make you feel quite ill for one or two days afterwards, although in every one of these cases the maintenance parasite program had been neglected. This is why the instructions direct you to complete the parasite and kidney rinse program first.

This procedure contradicts many modern medical viewpoints. Gallstones are thought to be formed in the gallbladder, not the liver. They are though to be few, not thousands. They are not linked to pains other than gallbladder attacks. It is easy to understand why this thought: by the time you have acute pain attacks, some stones are in the gallbladder, are big enough and sufficiently calcified to see on X-ray, and have caused inflammation there. When the gallbladder is removed the acute attacks are gone, but the bursitis and other pains and digestive problems remain.

The truth is self-evident. People who have had their gallbladder removed surgically still get plenty of green, bile coated stones, and anyone who cares to dissect their stones can see that the concentric circles and crystals of cholesterol match textbook pictures of "gallstones" exactly."

 

horizontal rule

 
Liver Cleanse FAQ

 

Liver Cleanse Message Board Forum
Dr. Hulda Clark Message Board Forum

 
Liver Cleanse Forum Archive -- over 500 stories!
 

horizontal rule

Cleanse Photo Gallery

        bullet   

        Intahepatic Stones Gallery
        bullet   

        Liver Cleanse - flush Gallery
        bullet   

        Removed Gallbladder Photo Gallery
        bullet   

        Surgery Photo Gallery

horizontal rule

[Comment inserted by webmaster:

 You can substitute 3 cups water (=750 dl) with 3 cups freshly pressed grapefruit juice, or freshly pressed apple juice that is used in this recipe to dissolve Epsom salt. That way you will not feel unpleasant taste of Magnesium Sulphate ( = Magnesium Sulfate = Epsom salt = MgSO4 + 7H2O) ]

 

Magnesium Sulfate used for liver cleanse

Chemical name: Magnesium Sulfate (Heptahydrate) or (Hydrated)

 


Chemical Formula: MgSO4 + 7H2O, Hydrated Magnesium Sulfate
Mineral: EPSOMITE (MgSO4 + 7H2O)
Other minerals: KIESERITE (MgSO4 + H2O, Hydrated Magnesium Sulfate)
Hexahydrite (MgSO4 + 6H2O)MAGNESIUM SULFATE

Description
http://eilat.sci.brooklyn.cuny.edu/newnyc/drugs/magnesiu.htm

Magnesium sulfate reduces striated muscle contractions and blocks peripheral neuromuscular transmission by reducing acetylcholine release at the myoneural junction. In emergency care, magnesium
sulfate is used to manage seizures associated with toxemia of pregnancy. Other uses include uterine relaxation (to inhibit contractions of premature labor), as a bronchodilator after beta-agonist and anticholinergic agents have been used, replacement therapy for magnesium deficiency, as a cathartic to reduce the absorption of poisons from the Gl tract, and in the initial therapy for convulsions. Magnesium sulfate is gaining popularity as an initial treatment in the management of various dysrhythmias, particularly torsades de pointes, and dysrhythmias secondary to a tricyclic antidepressant overdose or digitalis toxicity. The drug is also considered as a class Ila agent (probably helpful) for refractory ventricular fibrillation and ventricular tachycardia after administration of lidocaine or bretylium doses.

===========================

Magnesium sulfate is effective for severe acute asthma treated in the emergency department
http://www.acponline.org/journals/ebm/sepoct99/rowe.htm

Intravenous magnesium sulfate reduces the rate of hospital admissions and improves pulmonary function in patients with severe acute asthma treated in the emergency department.
Sources of funding: Canadian Association of Emergency Physicians and National Institutes of Health.

============================


Magnesium sulfate is used to treat pre-eclampsia, eclampsia and preterm labor.
http://www.twinslist.org/magsulfate.html

Pre-eclampsia (also known as toxemia and Pregnancy-Induced High Blood Pressure) consists of high blood pressure, protein in the urine and  edema (swelling). It can rapidly become severe pre-eclampsia, with  very high blood pressure, visual disturbances, failing kidneys and  elevated liver enzymes. In rare cases, pre-eclampsia develops into  eclampsia, where potentially fatal convulsions occur. It also can  become HELLP Syndrome (hemolysis (H), which is the breaking down of red blood cells, elevated liver enzymes (EL), and low platelet count (LP)), which is potentially fatal to both the woman and her baby or babies.
 

horizontal rule

What is Ornithine?

Also indexed as: L-ornithine-L-aspartate, Ornithine-aspartate, OA

What does it do?

Ornithine, an amino acid, is manufactured by the body when another amino acid, arginine, is metabolized during the production of urea (a constituent of urine). Animal research has suggested that ornithine, along with arginine, may promote muscle-building activity in the body by increasing levels of anabolic (growth-promoting) hormones such as insulin and growth hormone. However, most human research does not support these claims at reasonable intake levels.1 2 3 One study that did demonstrate increased growth hormone with oral ornithine used very high amounts (an average of 13 grams per day) and reported many gastrointestinal side effects.4 One controlled study reported greater increases in lean body mass and strength after five weeks of intensive strength training in athletes taking 1 gram per day each of arginine and ornithine compared to a group doing the exercise but taking placebo.5 These findings require independent confirmation.


In clinical studies on people hospitalized for surgery, generalized infections, cancer, trauma, or burns, supplementation with ornithine alpha-ketoglutarate has been reported to produce several beneficial effects.6 A double-blind trial evaluated the effects of ornithine alpha-ketoglutarate supplementation in elderly people recovering from acute illnesses;7 those who took 10 grams of ornithine alpha-ketoglutarate per day for two months had marked improvement in appetite, weight gain, and quality of life compared to those taking placebo. They also had shorter recovery periods and required fewer home visits by physicians and nurses and needed fewer medications.

Ornithine aspartate has been shown to be beneficial in people with hepatic encephalopathy (brain abnormalities) due to liver cirrhosis. In a double-blind trial, people with cirrhosis and hepatic encephalopathy received either 18 grams per day of L-ornithine-L-aspartate or placebo for two weeks.8 Those taking the ornithine had significant improvements in liver function and blood tests compared to those taking placebo.


Preliminary 9 and controlled 10 studies of people with severe burns showed that supplementation with 10–30 grams of ornithine alpha-ketoglutarate per day significantly improved wound healing and decreased the length of hospital stays.

Where is it found?

As with amino acids in general, ornithine is predominantly found in meat, fish, dairy, and eggs. Western diets typically provide 5 grams per day. The body also produces ornithine.Ornithine has been used in connection with the following condition (refer to the individual health concern for complete information):
Secondary Burns
Liver cirrhosis (hepatic encephalopathy)
Recovery from illness
Athletic performance (for body composition and strength)
Who is likely to be deficient?

Since ornithine is produced by the body, a deficiency of this nonessential amino acid is unlikely, though depletion can occur during growth or pregnancy, and after severe trauma or malnutrition.11


How much is usually taken?

Most people would not benefit from ornithine supplementation. In human research involving ornithine, 5–10 grams are typically used per day, sometimes combined with arginine.Are there any side effects or interactions?

No side effects have been reported with the use of ornithine, except for gastrointestinal distress with intakes over 10 grams per day.

The presence of arginine is needed to produce ornithine in the body, so higher levels of this amino acid should increase ornithine production.

At the time of writing, there were no well-known drug interactions with ornithine.

 

horizontal rule

References:

1. Bucci LR, Hickson JF, Wolinsky I, et al. Ornithine supplementation and insulin release in bodybuilders. Int J Sport Nutr 1992;2:287–91.

2. Fogelholm GM, Naveri HK, Kiilavuori KT, et al. Low-dose amino acid supplementation: no effects on serum human growth hormone and insulin in male weightlifters. Int J Sport Nutr 1993;3:290–7.

3. Lambert MI, Hefer JA, Millar RP, et al. Failure of commercial oral amino acid supplements to increase serum growth hormone concentrations in male body-builders. Int J Sport Nutr 1993;3:298–305.

4. Bucci L, Hickson JF et al. Ornithine ingestion and growth hormone release in bodybuilders. Nutr Res 1990;10:239–45.

5. Elam RP, Hardin DH, Sutton RA, et al. Effects of arginine and ornithine on strength, lean body mass and urinary hydroxyproline in adult males. J Sports Med Phys Fitness 1989;29:52–6.

6. Cynober L. place des nouveaux substrats azotés en nutrition artificielle périopératoire de l’adulte. Nutr Clin Métabole 1995;9:113 [in French].

7. Brocker P, Vellas B, Albarede JL, Poynard T. A two-centre, randomized, double-blind trial of ornithine oxoglutarate in 194 elderly, ambulatory, convalescent subjects. Age Ageing 1994;23:303–6.

8. Stauch S, Kircheis G, Adler G, et al. Oral L-ornithine-L-aspartate therapy of chronic hepatic encephalopathy: results of a placebo-controlled double-blind study. J Hepatol 1998;28:856–64.

9. Cynober L. Amino acid metabolism in thermal burns. JPEN 1989;13:196.

10. De Bandt JP, Coudray-Lucas C, Lioret N, et al. A randomized controlled trial of the influence of the mode of enteral ornithine alpha-ketoglutarate administration in burn patients. J Nutr 1998;128:563–9.

11. Zieve L. Conditional deficiencies of ornithine or arginine. J Am Coll Nutr 1986;5:167–76. [review]

 

---Hết----

www.QuanTheAmBoTat.com

bottom of page